HET COLLECTIEF VAN VRIJHEIDSJURISTEN  |  VRIJHEID IS NIET ONDERHANDELBAAR
 

PROCESZAKEN

Het gaat goed fout met onze rechtstaat. Dat mag best gezegd worden. Van coronabeleid tot toeslagenaffaire, schendingen van de privacy door de overheid en meer. Op vele gebieden zien we een regering en overheidsapparaat die onze grondrechten niet respecteert of handelt in strijd met de Grondwet. Daartegen komen wij in verzet. De Vrijheidsjurist ondersteunt daarom diverse rechtszaken tegen de Staat of voert deze zelf.

PROCES TEGEN DESINFORMATIE (CORONABELEID)

2021. Status: in voorbereiding. De Vrijheidsjurist gaat een proces tegen de Staat voeren. Wij eisen dat de Staat stopt met het verspreiden van desinformatie. De zitting stond oorspronkelijk gepland voor 22 oktober 2021. Deze datum wordt verplaatst. Nadere info volgt op deze webpagina en via onze sociale media.

Update 16 oktober 2021: Twitter, LinkedIn.

PROCES TEGEN DE CORONAPAS (CORONABELEID)

2021. Status: lopend (hoger beroep).  Op dinsdag 28 september 2021 vond de rechtszaak plaats tegen de invoering van de coronapas. Op woensdag 6 oktober 2021 oordeelt de rechter dat de coronapas mag blijven. Op dit moment wordt het hoger beroep voorbereid. Nadere info volgt op deze webpagina en via onze sociale media.

Het proces is gevoerd door Bart Maes en Elke Lenting van Maes Law. De Vrijheidsjurist draagt mede zorg voor de bekostiging van het proces met innige dank aan onze donateurs.

Video's (klik op de afbeelding):

6 oktober 2021 - “Coronapas mag blijven” oordeelt de rechter in de zaak Maes/Lenting tegen de overheid. Copyright 2021, Blckbx.tv.

28 september 2021 - Livestream vanuit Amsterdam van het proces. Met Ghislen Nysten en Sietske Bergsma. Copyright 2021, Blckbx.tv.

23 september 2021 - Livestream vanuit Amsterdam van de aankondiging van het proces. Copyright 2021, Blckbx.tv.

Rechtsgeleerde en filosoof Raisa Blommestijn over de coronapas:

Een aanrader en must-see! Deze video is getoond tijdens de rechtszaak van Maes/Lenting tegen de Staat. In de video geeft Raisa een kraakheldere uiteenzetting over waarom de coronapas haaks staat op de beginselen van de rechtstaat. Copyright 2021, Ongehoord Nederland.

Stichting De Vrijheidsjurist, KvK 8399169

© 2021 De Vrijheidsjurist